آزمون هوش هیجانی بار-آن 90 سوالی

آزمون هوش هیجانی بار-آن

براساس این ارزیابی می‌توانید برنامه رشد و توسعه فردی خود را غنی‌تر کنید.

این پرسش‌نامه صفات شخصیتی را اندازه‌گیری نمی‌کند و به جای آن بر عملکرد فرد و استعداد برای عملکرد تاکید دارد.

با انجام این تست نقاط ضعف و قوت خود در هوش هیجانی را خواهید شناخت و می‌توانید روی نقاط ضعف خود کار کرده و میزان هوش هیجانی خود را افزایش دهید.

این آزمون، دارای ۹۰ سوال و ۱۵ خرده مقیاس می‌باشد.

افراد ۱۸ سال و بالاتر، مشروط بر دارا بودن حداقل تحصیلات دیپلم، می‌توانند به این آزمون پاسخ دهند.

پاسخ‌های آزمون بر روی مقیاس ۵ درجه ای (کاملاً موافقم، موافقم ، تا حدودی، مخالفم و کاملاً مخالفم) تنظیم شده است.

انجام آزمون حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌گیرد و لازم هست به همه سوالات پاسخ دهید.

پیشنهاد می‌شود اگر از گوشی موبایل استفاده می‌کنید، گوشی را افقی بگیرید.

اکنون آزمون را در آرامش آغاز کنید .

۱- به نظر من براي غلبه بر مشكلات بايد گام به گام پيش رفت.

۲- لذت بردن از زندگي برايم مشكل است.

۳- شغلی را ترجیح می‌دهم که حتی‌الامکان من تصمیم گیرنده باشم.

۴- می‌توانم بدون تنش زیاد، با مشکلات مقابله کنم.

۵- می‌توانم برای معنی دادن به زندگی تا حد امکان تلاش کنم.

۶- نسبت به هیجاناتم آگاهم.

۷- سعی می‌کنم بدون خیال‌پردازی، واقعیت امور را در نظر بگیرم.

۸- به راحتی با دیگران دوست می‌شوم.

۹- معتقدم توانایی تسلط برشرایط دشوار را دارم.

۱۰- بیشتر مواقع به خودم اطمینان دارم.

۱۱- کنترل خشم برایم مشکل است.

۱۲- شروع دوباره، برایم سخت است.

۱۳- کمک کردن به دیگران را دوست دارم.

۱۴- به خوبی می‌توانم احساسات دیگران را درک کنم.

۱۵- هنگامی که از دیگران خشمگین می‌شوم، نمی‌توانم با آنها در این مورد صحبت کنم.


صفحه ۱ از ۶


آزمون هوش هیجانی بار-آن
آزمون هوش ‌هیجانی بار-آن

مطالعه در خصوص هوش هیجانی در سال ۱۹۴۰ با طرح این سؤال که «چرا بعضی مردم نسبت به بعضی دیگر در زندگی موفق‌ترند» آغاز گردید. ارسطو می‌گوید همه می‌توانند عصبانی شوند اما عصبانی شدن در برابر شخص مناسب، در زمان مناسب، به دلیل مناسب و به روش مناسب آسان نیست! این موضوع که آگاهانه عصبانی شویم و توانایی مدیریت هیجانات و احساسات خود را داشته باشیم کار آسانی نیست و افرادی که توانایی تسلط بر این فرایند را دارا هستند از هوش هیجانی بالایی برخوردارند.

اما هوش هیجانی فقط به کنترل خشم ختم نمی‌شود بسیاری از ویژگی‌های رفتاری ما نظیر انگیزه‌مند کردن خود، خرسندی، خوش‌بینی، حلِ مساله، انعطاف‌پذیری و… تحت تاثیر EQ ما قرار دارند. هوش هیجانی را «توانایی زیر نظر گرفتن احساسات و هیجانات خود و دیگران، تمایز گذاشتن بین آنها و استفاده از اطلاعات حاصل از آنها در تفکر و اعمال و رفتار و گفتار خود» تعریف می‌کنند.

توسعه هوش هیجانی می‌تواند تفاوت شکست و یا موفقیت در زندگی شخصی و شغلی هر فرد را مشخص کند. به عبارتی هوش هیجان (EQ)، نوع دیگر باهوش بودن است و شامل درک احساسات خود برای تصمیم گیری مناسب در زندگی است. توسعه هوش هیجانی بسیار دشوار به نظر می‌رسد، زیرا به توسعه روان‌شناختی و نورولوژیکی (عصب‌شناختی) که در طول عمر افراد شکل می‌گیرد، وابسته است. 

توسعه هوش هیجانی نیازمند تلاش زیادی برای تغییر عادت‌های شکل گرفته مربوط به تعامل انسانی (تعامل با خود و دیگران) است که به طور واضح شایستگی‌های پایه‌ای مانند خودآگاهی و کنترل احساسات را در بر می‌گیرد. افراد بایستی بر روی تغییر رفتار و توسعه هوش هیجانی خود سرمایه‌گذاری نموده و وقت زیادی اختصاص دهند، و ممکن است این تغییر خود به خود اتفاق نیافتد. در عمل آن چه معنا پیدا می‌کند این است که شما نمی‌توانید شاهد تغییر هوش هیجانی افراد دیگر باشید، مگر اینکه خودشان بخواهند. البته اثبات شده است که با بالا رفتن سن و تجربه، هوش هیجانی نیز رشد می‌کند.

طبق مطالعات انجام شده در زمینه موفقیت، رابطه هوش هیجانی (EQ) با موفقیت به مراتب بالاتر از رابطه بهره‌ی هوشی (IQ)  و موفقیت می‌باشد. به این معنا که به قول دانیل گلمن ، هوش هیجانی بالا مشحص می‌کند که چرا افرادی با ضریب هوشی (IQ) متوسط موفق‌تر از کسانی هستند که نمره‌ی IQ بسیار بالاتری دارند.

زمانی که ۹۵% دانشجویان دانشگاه هاروارد را در دهه ۱۹۴۰ از دوران جوانی تا سنین میانسالی مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که افرادی که بالاترین نمره‌های تحصیلی را داشتند از نظر میزان حقوق دریافتی و موفقیت شغلی از هم دوره‌ای‌های ضعیف‌تر خود موفق‌تر نبودند. آنها حتی از نظر میزان رضایت از زندگی شخصی و خانوادگی و عاشقانه نیز وضعیت بهتری نداشتند. قابل توجه اینکه افزایش هوش هیجانی (EQ) به مراتب از افزایش هوش منطقی (IQ) آسانتر می‌باشد. حتی عده‌ای معتقدند که محیط، تاثیر زیادی در افزایش بهره‌ی هوشی ندارد ولی می‌تواند هوش هیجانی را افزایش دهد.

شما می‌توانید با شرکت در آزمون هوش هیجانی بار-آن به خودشناسی در زمینه مولفه‌های مختلف هوش هیجانی خود بپردازید.

هوش هیجانی به عنوان یک سازه بنیادین روانشناختی، عامل جدی کامیابی رهبران و مدیران در محیط کار به حساب می‌آید. رهبران و مدیرهای سازمان‌های بزرگ اقتصادی و صنعتی جهان بر این باورند که اکثر موفقیت‌های آنان مرهون و مدیون مهارت‌های هوش هیجانی است. در سال‌های گذشته تصور می شد بهره‌ی هوشی بالای مدیران، عامل اصلی موفقیت در سازمان‌ها است اما ناگهان ورق برگشت و با تجلی مفهوم “هوش هیجانی” همه نگاه‌ها به سمت این موضوع اساسی معطوف شد.

 «خود آگاهی، مدیریت خود، مدیریت رابطه، شناخت هیجانات خود و دیگران» از جمله مفاهیمی هستند که با هوش هیجانی ارتباط دارند. روان‌شناسان، هوش هیجانی را سوخت موتور محرکه موفقیت‌ها یا نوعی رادار اجتماعی به منظور برقراری ارتباط سازنده و اثر بخش با دیگران می‌دانند. EQ؛ توانایی کنترل حالت‌های اضطراب‌آور و کنترل واکنش‌هاست. این به معنی پرانگیزه و امیدوار بودن به کار و رسیدن به اهداف است. به طور کلی EQ ، یک مهارت فردی و اجتماعی است و شامل همکاری با سایر مردم، کاربرد احساسات در روابط و توانایی رهبری سایر افراد می‌باشد.

آزمون هوش ‌هیجانی بار-آن
(EQ) Bar-On Emotional Quotient test

احتمالا درباره هوش هیجانی زیاد شنیدید، با انجام این تست و مطالعه‌ تفسیر آن، به شما کمک می‌کنیم تا ارزیابی خوبی از میزان هوش هیجانی خودتان پیدا کنید. هوش هیجانی موجب می‌شود تا روابط بهتر کاری و عاطفی را تجربه کنید و با مدیریت هیجان‌های روزمره، موفقیت بیشتری به دست آورید. زمان آزمون: 45 دقیقه

  • این تست روانشناسی رایگان پنج مقیاس (بُعد) دارد که عبارتند از هوش درون‌فردی، هوش برون‌فردی، توان سازگاری، کنترل استرس و خلق‌و‌خوی عمومی. این پنج مقیاس، پانزده خرده‌مقیاس هم دارند؛ تست هوش هیجانی بار-آن در بسیاری از کشور‌های جهان به منظور ارزیابی‌های مختلف سازمانی و کلینیکی و همچنین بعنوان ابزاری برای سنجش توانایی‌های ارتباطی بصورت شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ایران نیز اعتبار این آزمون توسط محققان و اساتید بررسی شده و به اثبات رسیده است.

  • در این تست روانشناسی با شناخت نقاط قوت و ضعف خود قادر خواهید بود برای بهبود عملکرد خود در این مولفه‌ها پیشنهادات کاربردی را دریافت کنید.

طبق نظریه‌ گاردنر، هر فردی نُه هوش دارد. بیشتر ما درباره‌ هوش منطقی (تحلیلی، ریاضی یا IQ)، شنیده‌ایم و هنگامی ‌که درباره‌ هوش گفتگو می‌کنیم، معمولا اشاره به آن داریم. اکثر مردم فکر می‌کنند که هوش ‌منطقی زیاد، ضامن موفقیت فرد در زندگی خواهد بود؛ درحالی‌که ما هوش‌های متنوعی داریم که هر کدام در جای خود، نقش بسزایی در موفقیت فرد دارند. هوش هیجانی (Emotional Quotient)، که به آن هوش ‌عاطفی هم گفته می‌شود، یکی از انواع هوش‌های انسان است که به شناخت و مدیریت هیجان‌های خود فرد و دیگران گفته می‌شود.

ریوون بار-آن   (Reuven Bar-On)روان‌شناس اروپایی، یکی از پیش‌گامان در حوزه‌ هوش هیجانی است. او برای اولین مرتبه، مفهوم امروزی هوش ‌هیجانی را بیان کرد. تا قبل از آن، تمرکز پژوهش‌ها روی مفهوم هوش منطقی (IQ) بود و همگان تصور می‌کردند که هوش ‌منطقی زیاد، به ‌معنی کسب موفقیت است. وقتی خلاف این باور در صنعت اثبات شد، روان‌شناسان متوجه این نقص شدند.

در همین حال، ارائه‌ نظریه‌ گاردنر مبنی بر تفاوت توانمندی عقلانی و هیجانی در 1983، موجب شد که تمرکز برای رشد هوش ‌هیجانی بیشتر شود. ریوون بار-آن در رساله دکتری خود در سال ۱۹۸۵، روشی برای سنجش هوش ‌هیجانی ابداع کرد که منجر به ساخت تست هوش ‌هیجانی بار-آن شد. او که یک روان‌شناس بالینی بود، تمرکز خود را به سمت ارزیابی و تحلیل هیجان‌ها برد که این اتفاق می‌تواند ناشی از وجود تحولات روانشناسی مثبتنگر در آن دوره باشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

mostafa yoonesi sinaki مرا در آغوش ات بگیر تا همیشه کنار تو باشم.
رد
اجازه دادن به اعلان‌ها