قسمت اول: نیچه سخن از “ناحقیقت” می گوید
در وجود ما چیست
که می خواهد “حقیقت” را بیاید؟
به فرض که خواستار حقیقت باشیم،
پس چرا به دنبال نا حقیقت نباشیم؟
نا اطمینانی؟
حتی نا آگاهی؟
(منبع: کتاب فراسوی نیک و بد به قلم فردریش نیچه)
آنچه از کلام وهم انگیز و مبهم نیچه می توان برداشت کرد:
نیچه سخن از حقیقت نمی گوید، در واقع او از “ناحقیقت” می گوید؛ او از قطب متضادی سخن می گوید که وجود انسان را تعریف می کند. نیچه با شجاعتی “فروید گون” آنچنان از آینۀ “درون ذهنی” آدمی حرف می زند که ترس و هراس را بر پیکرۀ خواننده و شنوندۀ آگاهی، تزریق و تحمیلی می کند. نیچه در واقع می خواهد بگوید که تو ، هر آنچه را که می بینی و می شنوی و می یابی ، نقطه ای ست متضاد با آنچه نمی بینی و نمی شنوی و نمی یابی !¡! آن نقطۀ متضاد و نقض کنندۀ وجود تو؛ که تو از آن گریزانی.
به قلم مصطفی یونسی سینکی
روان تحلیلگر وجودی
سقوط همیشه چیز بدی نیست
اکتبر 4, 2022شنیده اید که می گویند پیش روی هر شکستی، پیروزی است؟! درواقع بعد هر سقوطی نیز می تواند صعودی مرتفع در انتظار ما باشد.
هم حسی؛ آبی روی آتش
آگوست 2, 2022هم حسی یعنی در این میانه، دیگری آید و حس شخص را بازتاب دهد و نوید ِ درک متقابل بدهد، و تماما تعاملی شود که شخص خود را رها و تنها شده در جمع نبیند ...
سازه ای به نام اعتماد
سپتامبر 15, 2022سازه ای به نام اعتماد؛ تماما آنچه در اوست اعتماد به چیزی ست که در واقع هیچ شعوری نسبت به آن ندارد. نادانسته آن را می پذیرد و درونی سازی اش می کند اما ...
پسا پست مدرنیسم و گمگشتگی وجودی
سپتامبر 24, 2022در پسا پست مدرنیسم، دیگر کیفیت روابط ملاک نیست؛ بلکه کمیت در اولویت است. تعداد فالوورها، مهمترین هدف زندگی افراد شده است. شاید یک شخص ...
فضای مجازی آفتی برای روابط
سپتامبر 24, 2022فضای مجازی نه بخشی از عصر کنونی، که مبیّن نوع عصر فعلی است. اگر دورۀ قبل را پست مدرنیسم بدانیم، دورۀ فعلی را -که اتفاقا می تواند طولانی ترین حکم رانی را داشته باشد- عصر شبکه های مجازی نامید.
آخرین ضربه (ی روانی)
سپتامبر 15, 2022چیزی که سرشار از امنیت است. چیزی که از آن فقط توقع برآوردن ایمنی مورد نظر را داریم. کودک می خواهد چون ... آخرین ضربه ی روانی
آناتومی مغز یک روانشناس؛ 9 اردیبهشت
سپتامبر 27, 2022طبق بررسی های علمی آناتومی مغز روانشناس، تنها شغل و حرفه ای که از تمامی اجزا و ابعاد مغز استفاده می کند، از کورتکس تا هر دو نیم کرۀ مغز، از حافظه تا تالاموس، حرفۀ روانشناسی است.
تغییر سیستماتیک یا نظاممند؛ نابرابری
سپتامبر 25, 2022نابرابری نظاممند جزئی از چاشنی های طعم دهنده ای است که یک حکومت برای ایجاد فاصله میان گروه های مختلف مردمی، از آن استفاده می کند که از نشانه های نیاز به تغییر است.
قسمت2: لحظه آتی؛ آنچه در پیشروی ماست
آگوست 31, 2022زندگی بیش از آنکه نبودش هراس آور باشد، جریان آن و چگونگی وجود آن، درحقیقت لحظه آتی آن...
در زندگی، در جستجوی معناییم
اکتبر 5, 2022در زندگی، در جستجوی معناییم. هیچ چیز بی معنایی را نمی توانیم تاب بیاوریم. هرچیزی که وجود دارد، باید از نظر ما، معنایی داشته باشد.