احترام به جبر دیگری
زندگی متشکل از ۳ بعد است: جبر، اختیار، و ترکیبی از آن دو. در بعد جبر، هرآنچه قرار می گیرد، بشر نقشی در انتخاب و تعیین آن ندارد، مانند محل تولد، خانواده، ژن و دی.ان.ای (DNA)، ظاهر، فرهنگ، گذشته و غیره. شاید تا همین لحظه تنها مطلق جهان را بتوان جبری دانست که از نظر عملکردی برای همه یکسان است؛ اما قاعدتا پیامد و نتیجۀ آن برای همه یکسان نیست.
آنچه ما انسان ها باید همیشه به آن معتقد بوده و احترام بگذاریم، انواع جبری ست که دیگری بر او تحمیل شده است. هرشخصی ممکن است نسبت به یکی از انواع جبر ها بر دیگری یا دیگران برتری داشته باشد؛ شخصی دیگر ممکن است از نظر انواع جبر ها بر دیگران برتر باشد؛ و در عین حال، شخصی هم یافت می شود که از نظر انواع جبر هایش، کهتر (پایین تر و ضعیف تر) از دیگران باشد.
هرگاه تصمیم به سخرۀ دیگری گرفتید، به خودتان یادآوری کنید که او در جبر های زندگی اش هیچ نقش و حق انتخابی نداشته است؛ همچنین سعی کنید خودتان را اندکی در جایگاه او قرار دهید، شاید بتوانید شرایط او را بهتر درک کنید؛ شرایطی که از دو جهت بر وی تحمیل شده است، جبر و رفتار دیگران با وی. زیباترین بخش ذهن آدمی، می تواند قدرت پذیرش دیگران همانگونه که واقعا هستند، باشد. این زیبایی را گسترش داده و به یکدیگر هدیه دهیم
به قلم مصطفی یونسی سینکی
روان تحلیلگر وجودی